Ogórkowe spaghetti z jogurtem sojowym (bez glutenu, bez laktozy)

autor: Agnieszka Grygier-Cieciora, blog Szybko Tanio Smacznie | 08.01.2015

Szybki i prosty przepis na warzywne spaghetti. Świetne nie tylko dla małych alergików!

Składniki:

– kawałek ogórka wężowego (może być cały, wtedy nasze spaghetti będzie dłuższe)
– sól, pieprz,
– zioła (bazylia, pietruszka itp., dorosłym polecam płatki chili)
– jogurt sojowy

Sposób przygotowania:

Jogurt mieszamy z przyprawami i posypujemy ziołami. Wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Ogórka myjemy i wycinamy cienkie paseczki za pomocą obieraczki. Gotowe!

ogórkowe spaghetti2

Smacznego!

 

Agnieszka Grygier-Cieciora

Szybko Tanio Smacznie

http://szybkotaniosmacznie.com/

Moje motto? Maksimum efektu, minimum „straconego” czasu. Moje życie to jeden wielki eksperyment. Zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym lubię wiele rzeczy sprawdzać, próbować, poznawać. Laboratoryjne kombinowanie tak weszło mi w krew, że skłonność do różnych wariacji przełożyła się też na sferę gotowania. Mój Mąż jest z tego powodu wniebowzięty!

logo STS

@ śledź nas na instagramie
powrót do góry